Lankapohjat ja kehruukuidut

Yleistä

Käsinvärjätyissä langoissa ja kuiduissa jokainen värjäyserä on uniikki, sillä langat ja kuidut värjätään pienissä 100-400 g erissä. Tämän vuoksi on mahdollista, että lankojen sävyt voivat vaihdella eri vyyhtien välillä ja jopa saman värjäyserän sisällä. Kehruukuidut värjätään pääasiassa yksittäin, joten jokainen kuitu on omanlaisensa.

Käsinvärjätyissä langoissa toistettavissa olevilla sävyillä on oma sävynimi, esimerkiksi Riikinkukko, joka ilmoitetaan tuotteen nimessä. Toistettavien sävyjen lisäksi kaupan valikoimista löytyy ainutlaatuisia kertavärjäyksiä, jotka tunnistat langan nimestä termistä Uniikki. 

Käsinvärjättyjen lankojen ja kuitujen värisävyt pyritään esittämään mahdollisimman todenmukaisina verkkokaupan tuotekuvissa. Huomioithan kuitenkin, että värisävyt saattavat näyttää erilaisilta erilaisilla näytöillä.

Käsinvärjätyille langoille suositellaan käsinpesua haaleassa vedessä, jotta värit säilyvät kauniina. Huomioithan, että käsinvärjätyistä langoista ja kuiduista saattaa irrota väriä ensimmäisissä pesuissa. Langat ja kuidut värjätään koirataloudessa.

Villan alkuperä ilmoitetaan jokaisen lankapohjan ja kehruukuidun kohdalla erikseen. Kaikki lankamme ja kehruukuitumme ovat mulesing-vapaita, emmekä käytä lainkaan Australiasta peräisin olevaa merinovillaa. Lankojen ja kuitujen eettisyys ja alkuperä ovat meille erityisen tärkeitä.

Tältä sivulta löydät verkkokaupan perusvalikoimaan kuuluvien lankapohjien ja käsinvärjättyjen kehruukuitujen esittelyt. Näiden lisäksi verkkokaupassa on välillä saatavilla pieniä eriä muita lankapohjia, joiden kuvaukset on esitetty jokaisen tuotteen kohdalla erikseen.

Lankapohjat

Valkoinen lankavyyhti.

Merino Sock

Koostumus: 75% superwash-käsitelty merinovilla, 25% nylon

Vahvuus: 425 m / 100 g

Villan alkuperä: Argentiina, Uruguay ja Eurooppa

Merino Sock on nelisäikeinen ohut merinosukkalanka, joka sopii hyvin esimerkiksi sukkiin, lapasiin tai neulepuseroihin. Pehmeytensä vuoksi Merino Sock on hyvä peruslanka hyvin monenlaisiin neuleisiin, ja vahvikkeen ansiosta se kestää myös kulutusta.

Valkoinen lankavyyhti.

Merino Single

Koostumus: 100 % superwash-käsitelty merinovilla

Vahvuus: 366 m / 100 g

Villan alkuperä: Argentiina, Uruguay ja Eurooppa

Yksisäikeinen Merino Single on superwash-käsiteltyä merinovillaa, joka erittäin pehmeää ja neulottuna pintana laskeutuu kauniisti. Merino Single sopii hienosti esimerkiksi huiveihin, neuletakkeihin ja paitoihin. Merino Singlessä ei ole vahviketta, joten se ei sovellu käytettäväksi sukkiin.

Valkoinen lankavyyhti.

BFL Sock

Koostumus: 75% superwash-käsitelty Bluefaced Leicester -lampaan villa, 25% nylon

Vahvuus:  425 m / 100 g

Villan alkuperä: Iso-Britannia

BFL Sock on ohut vahvikkeellinen nelisäikeinen villalanka, joka sopii mainiosti esimerkiksi sukkiin, lapasiin ja neulepaitoihin. BFL Sock on kehrätty Bluefaced Leicester  -rotuisen lampaan villasta. Langan tuntuma on aavistuksen rouheampi kuin Merino Sockissa, mutta silti se on ihanan pehmeää.

Kehruukuidut

Viinipunainen kampatopsi.

Suomalainen kampatopsi

Koostumus: 100 % suomalainen villa

Alkuperä: Suomi

Suomalaisessa kampatopsissa on suomalaisten lampaiden villaa, joka on ominaisuuksiltaan monikäyttöistä. Kuitu sopii hyvin aloitteleville kehrääjille. Kampatopsi sopii hyvin myös huovuttamiseen.

Shopping Cart